Toni Rumbau


Toni Rumbau
Companyia Toni Rumbau - Putxinel·li - Titeresante - Puppetring
Tel. 659 454 879
tonirumbau@gmail.com
www.tonirumbau.org


 

 

 Trajectòria


Toni Rumbau és llicenciat en Literatura Espanyola i autor de nombrosos textos teatrals.

Funda el 1976 la companyia de teatre de marionetas La Fanfarra, junt amb Mariona Masgrau i Eugenio Navarro. Amb ella crea el personatge de Malic, l’Aventurer Ibèric, que el 1984 dóna nom al Teatre Malic de Barcelona (fins el 2002).Com a titellaire ha recorregut mig món, des de Xina, Índia, Pakistan, Rússia, Brasil, tot Europa i diversos països d’Orient Mig.

Ha estat el director artístic del Teatre Malic durant anys i fins el 2007 del Festival d’Òpera de Butxaca i Noves Creacions, junt amb Dietrich Grosse. Ha estrenat en solitari obres com A Dues Mans (1987), l’Ombra i el Doble (1999) i A Mans Plenes (2009).

Ha escrit els llibrets d’òpera Eurídice i els Titelles de Caront (2001) i Saló d’Anubis (2007), els dos amb música de Joan Albert Amargós i direcció de Luca Valentino. Ha publicat les novel•les La Catedral de las Ruinas (2002) i La Colla de la Platja i el Futur de Catalunya (2008), el llibre Fumar en Pipa o la Retorta de los Sueños (2005), i l’autobiografia artística Malic, l’Aventura dels Titelles, llibres publicats tots per Arola Editors.

Últimament Ha escrit el llibre Rutes de Putxinel•li. Titelles i Ciutats d’Europa (2012) publicat en català, castellà i portuguès. També el 2012, va obrir la revista digital www.putxinelli.cat, amb les seves dues bessones www.titeresante.es en castellà i www.puppetring.com en anglès i framcès.

El 2015 va presentar l’exposició ‘Figures del Desdoblament’ al centre Arts Santa Mònica de Barcelona. És President de l’Associació Interseccions, que gereix la revista Putxinel·li i el festival IF Barcelona.