Pere Bigas Formatjé


Pere Bigas Formatjé
Companyia Marionetes Nòmades i L'Argos Maltès
Tel. 651 64 46 05
pere.bigas@gmail.com
www.marionetesnomades.org
Trajectòria


Llicenciat en filosofia, descobrí el món de les marionetes de la mà del mestre Toni Zafra i, les bases de l’ofici, actuant al carrer tot recorrent el continent americà de sud a nord.

En tornar a Europa, realitzà cursos amb mestres com Stephen Mottram, Duda Paiva, col·laboradors de Phillipe Genty o Thomas Lundqvist. Esdevingué membre actiu de la Casa Taller de Marionetes de Pepe Otal de Barcelona, s’involucrà en el reneixement d’UNIMA Catalunya i impulsà la creació del projecte Kanguru d’UNIMA Internacional.

Creà la companyia Marionetes Nòmades amb la qual ha voltat per mig món ja sigui actuant en festivals, creant documentals sobre titellaires del món o realitzant gires de caire social en països com Burkina Faso, Cap Verd, Haití o Líban.

És un dels quatre manipuladors o operadors de “La Danseuse”, titella-robot gegant de 7 metres d’alçada de la companyia Antigua i Barbuda.

Ha construït i manipulat marionetes per anuncis de televisió a la India així com per a un espectacle de la companyia de Hong Kong MingRi Institute For Arts Education, on també impartí un curs de construcció de marionetes professionals durant dues setmanes. També ha realitzat cursos d’introducció al món de les marionetes en llocs tan dispars com Tunísia, Austràlia o Menorca.

Des de finals de 2019, capitaneja el projecte Argos Maltès. A bord del veler homònim, la seva tripulació ha viatjat a Nàpols per endinsar-se en la tradició ancestral del titella de guant local o “guaratelle” i actualment n’ultima un espectacle. També ha creat “A Sard”, espectacle en streaming des d’una illa deshabitada de Sardenya per al Ròmbic 2020 (versió confinada) i la web sèrie audiovisual infantil amb titelles “Pirateria d’anar per casa”.