Paula Casanova


Paula Casanova
Companyia La Pupila Produccions
Tel. 679516261
lapupilaproduccions@gmail.com
lapupilaproduccions.wixsite.com/misitio


 Trajectòria


Paula Casanova López (Vilassar de Mar, 1988) estudia batxillerat artístic i posteriorment es forma com a mestra d’educació infantil i tècnica en intervenció educativo-terapèutica assistida amb animals. Ha participat de diversos projectes d’emergència educativa amb primera infància i adolescència, a Catalunya i l’Argentina. Des de sempre ha estat vinculada al món de les arts, a través de la música i el llenguatge audiovisual, i a l’educació. Actualment participa amb diversos col·lectius que treballen a través de l’acció comunitària realitzant accions culturals i educatives a Vilassar de Mar.

 

Cul inquiet i curiosa per naturalesa, descobreix el món dels titelles a l’escola, acompanyant la primera infància durant quinze anys, i queda completament captivada experimentant com els més menuts s’hi relacionen i observant la potència que aquests tenen.

Li fascinen especialment el teatre d’objectes, els titelles de manipulació directa, l’ús de materials naturals en la construcció, el món de les miniatures i el petit format. Investiga i s’interessa particularment per l’ús dels recursos que ofereix el titella com a eina pedagògica, terapèutica i de transformació social.

L’any 2016 forma part del grup de vivència i reflexió pedagògica de l’escola viva El Roure (Sant Joan de Mediona) i el 2017 crea el projecte Escenaris Naturals, on els titelles, la natura i les famílies en són protagonistes.

El mateix any, és convidada a participar en tasques de producció d’espectacles de teatre en miniatura i comença a establir les primeres relacions amb companyes titellaires. D’aquestes sinèrgies sorgirà La Pupila Produccions, amb el desig de generar un espai de trobada entre artistes que es dediquen al teatre en miniatura i al teatre lambe lambe i on promoure els seus espectacles, la investigació, creació i divulgació d’aquestes tècniques. Durant el 2019-2020 ha impulsat el I Cicle Internacional de Teatre Lambe Lambe a Barcelona.

Paral·lelament, es va endinsant en el món del teatre visual i d’objectes i combina els seus aprenentatges autodidactes amb diverses formacions específiques en temes de construcció, animació i pedagogia de la ma de diferents titellaires professionals: René Baker, Cia. Pigmalião Escultura que Mexe al taller de la cia. La Tartana (Madrid), Juliana Notari, Nelo Sebastián, entre d’altres. L’any 2021 finalitza els estudis de Diplomat en Muñecoterapia, impartits per Muñecoterapia Chile i la Cia. Puppets in Transit, de la qual en són creadors Andrea Markovits i Polo Fernández, patrocinat per la Comissió d’Educació, Desenvolupament i Teràpia d’UNIMA Internacional.