Bruno Valls Fernandez


Bruno Valls Fernandez
Companyia Tandempro
Tel. 603337153
art@tandempro.cat
www.tandempro.cat


Bruno Valls Tàndempro Festival ÀticaTrajectòria


Bruno Valls neix a Vilafranca del Penedès el 28 de desembre de 1987 i creix amb una estreta relació amb l’esplai, el món associatiu i estudia batxillerat artístic. El 2006 funda la companyia InGraviti d’espectacles de circ de carrer, disciplina amb què s’estableixen les seves bases escèniques. El 2009 inicia estudis d’INEFC a la UB però l’interès per les arts vives l’apropen definitivament al sector cultural. En paral·lel al circ, treballa com actor de teatre en francès i decideix només fer formacions específiques no contínues. Vinculat a l’Ateneu Popular de Nou Barris fa la formació de formadors en circ social i hi constitueix el Col·lectiu +ART que reivindicava l’espai públic com a lloc escènic.
A través del teatre d’ombres se sent atret pel món dels titelles i el 2012 neix la cia. Marionetes Nòmades amb la que creen El Tresor del Pirata i Gri-Gri. Durant els projectes socials de la companyia, els països que més li faran canviar la visió del món seran Burkina Faso i Haití: una per la seva immensa humanitat, l’altre per la imprevista incongruència. Alhora, s’involucra activament a la Casa Taller de Marionetas de Pepe Otal de Barcelona, espai autogestionat i de cultiu professional i personal. Sense deixar de crear, el 2014 i durant 2 anys, serà responsable de la programació regular i la regiduria del projecte Microcultura Barcelona on, sense èxit, intenta crear-hi un festival, i satisfà la seva curiositat per la direcció i la producció, estudiant gestió d’arts escèniques a l’Institut del Teatre de Barcelona.
Teixint les seves experiències, l’abril de 2017 acabarà fundant la productora Tàndempro per impulsar el Festival Àtica amb una programació eclèctica d’arts en viu, molt vinculat al territori i al sector professional. Arrel d’això, l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès li demana la coordinació i la producció d’altres projectes d’envergadura com la Mostra d’Espectacles de Carrer, la Fàbrica de Joguines, Insomnia i la Rua de Reis (2022). El 2018, crea la companyia de titelles Puppae Company i també s’incorpora com a tècnic en programació artística a RAI Barcelona. L’any següent, culmina la seva formació estudiant el postgrau en gestió i producció d’arts vives i festivals de la UB. Aquest serà l’impuls final per unificar la seva experiència com artista amb els coneixements assolits en gestió per assessorar, acompanyar i fer producció d’artistes nacionals i internacionals com Haa Collective, Zero en Conducta o Miquel Barcelona, entre d’altres. El 2022 naixerà PROCREA, una nova iniciativa pròpia enfocada al suport a la creació d’espectacles de titelles. La seva curiositat professional el fa estar cada vegada més en contacte amb agents culturals i circuits internacionals.