Reunió amb l’Institut Ramon Llull

El 20 de juliol al matí diverses associacions sectorials ens vam reunir amb representants de l’Institut Ramon Llull, per parlar de les convocatòries d’ajuts a la mobilitat.
En primer lloc, en Carles Cañellas, representant nostre a la reunió va exposar les opinions i demandes recollides al formulari que havíem enviat als associats uns dies abans. Les altres associacions van dir coses semblants i van estar plenament d’acord amb el que havíem dit.
Per part del Llull, després de fer un repàs a les darreres convocatòries (Presentacio_dades convocatories_2019-2022) ens van explicar que bàsicament el que volen és tornar a la normativa pre-pandèmica de concurrència competitiva (valoració per punts i repartiment de la partida disponible) amb una única convocatòria pel mes d’abril i una única sol·licitud recollint les actuacions en gira fetes entre l’1 de setembre de 2022 fins a 31 d’agost del 2023, amb despesa mínima de 1000 euros i almenys una actuació a l’estranger (fora de l’Estat espanyol). Les despeses subvencionables seran les mateixes. Comptaran amb 1 milió d’euros de dotació. Això permetrà atorgar un percentatge d’ajut superior a les companyies. Aquest percentatge estarà vinculat a la puntuació que obtingui la companyia donada la valoració realitzada per la comissió.
Totes les associacions ens hi vàrem mostrar en contra, reclamant punt per punt i dient que la situació de crisi no s’ha acabat ni de bon tros, que encara no s’han recuperat del tot les actuacions internacionals. Que cal que el Llull augmenti el preu del quilòmetre i tingui en compte els preus dels carburants aquí i a fora. Des del Llull han informat que si ho permet la llei, intentaran millorar la seva aportació. També intentaran que siguin despeses subvencionables les assegurances per poder realitzar actuacions exigides a determinats països. També que es puguin acceptar com a despesa els aparcaments. Estudiaran si poden publicar dues convocatòries, ja que és difícil per a les companyies saber a l’abril quantes funcions tindran fins a finals d’any. Intentaran confeccionar un formulari accessible que es pugui treballar des d’abans de l’obertura de la convocatòria. Que per tal d’evitar que les companyies que no estan fent internacional quedin excloses de l’ajut, valoraran incorporar uns percentatges. Per tant, la companyia que faci internacional rebrà millor puntuació.
Els hem insistit en què el sistema emprat en aquests dos anys ha ajudat molt, sobretot a les petites cies. i que aquest canvi de plantejament seria un cop dur per a moltes. Que si volen tornar al sistema anterior no augmentin la despesa i la mantinguin en un mínim de 600 euros.
Al setembre ens tornaran a convocar per veure què han decidit des de la direcció.

PUBLICA UNA NOTÍCIA

Si estàs associat a UNIMA CATALUNYA, pots publicar una noticia o qualsevol esdeveniment.

Últimes notícies Unima