Parlem de Titelles – 3a xerrada “Les arts escèniques a l’Era digital”

Parlem de Titelles” són xerrades en línia de caràcter trimestral, que organitzem des d’UNIMA Catalunya, amb professionals de diferents àmbits relacionats amb aquest Art Escènic.
El tercer d’aquests encontres el fem en col·laboració amb UNIMA Federació Espanya que ens cedeix l’ús de la plataforma online. La inscripció –que és gratuïta per a tothom-, cal fer-la omplint aquest formulari. Pas previ per rebre l’enllaç de connexió.

“Les arts escèniques a l’Era digital”

ponent Marcel·lí Antúnez

Data: Divendres 30 de juliol 2021 18 h
Idioma: Català
Preu: Gratuït
Durada aproximada: 1 h 30 min
Plataforma: Zoom (rebreu l’enllaç un dia abans de la xerrada)
Inscripcions en aquest formulari

Les arts escèniques a l’Era digital per Marcel·lí Antúnez

“Amb JoAn l’home de carn, el robot interactiu que vaig fer amb el físic, music i programador Sergi Jordà al 1992, vaig copsar les possibilitats que oferia la nova tecnologia digital. A principis dels 90’ s’inaugurava una nova època marcada per la aparició de les tecnologies digitals que avui es manifesta plenament a través d’Internet i els telèfons intel·ligents. JoAn em mostrava que era possible una nova forma de gestionar la complexitat. Venia de 10 anys treballant amb la Fura dels Baus i el procediment col·lectiu amb el que treballàvem era una qüestió complexa, com acostuma a ser en qualsevol de les arts escèniques. Descobrir que existia una nova metodologia em va semblar fascinant. En un intent de traslladar els coneixements que havia après amb la Fura a l’àmbit de la computació vaig començar a desenvolupar un procediment que no tenia nom i que amb el temps vaig anomenar la Sistematurgia, la dramatúrgia dels sistemes digitals. Durant 20 anys he desenvolupat múltiples peces temporals que han acabant sent performances, espectacles o instal·lacions interactives. Com passa al món dels titelles i en general al teatre visual, en aquests treballs, hi ha un desplaçament, en alguns casos molt important, del paper que té el text en el teatre literari envers la imatge, ja sigui aquesta en forma de pantalles o robots. Parlaré de les intencions, els procediments i els resultats d’aquests treballs tecnològics fets sota el paraigua de la Sistematurgia.”