“Dramatúrgia pel teatre de titelles i figures animades”, 4a xerrada en línia «Parlem de Titelles» amb Gigio Brunello

El divendres 22 d’octubre 2021 a les 18 h arribarem a la quarta xerrada online «Parlem de Titelles» presentant Gigio Brunello, que parlarà sobre Dramatúrgia pel teatre de titelles i figures animades en castellà i amb la moderació d’en Carles Cañellas.

«Parlem de Titelles» són xerrades gratuïtes en línia de caràcter trimestral, que organitza UNIMA Catalunya, amb professionals de diferents àmbits relacionats amb aquest Art Escènic.

“Quan es tanca el teló del castellet, què hi queda allà darrere? Hi han els titelles que segueixen fent-se preguntes, raonen, tenen les seves pròpies felicitats i els seus propis disgustos, tenen costums, obsessions i histerismes com qualsevol altre ésser viu: ells no són allà només per entretenir el públic amb acudits grollers i gags previsibles, sinó que són conscients d’estar actuant per a un públic i quan alguna cosa de l’espectacle no els convenç, estan preparats per interrompre la representació i rebel·lar-se.”

Francesca Di Fazio, Animare d’incanto le teste di legno. Il Teatro di Figura di Gigio Brunello,
Università degli studi di Torino 2015 –

“Si s’accepta que els titelles i les figures tenen una vida pròpia més enllà del teló, es pot començar a escriure per a ells.” – Gigio Brunello

Gigio Brunello va néixer a San Polo di Piave (Itàlia) el 21 de maig de 1951. Des del 1978 és autor de textos de dramatúrgia de titelles i de prosa, actor, titellaire i experimentador de noves possibilitats del teatre en castellet. Inventor d’alta dramatúrgia per al teatre en castellet, al llarg dels anys ha presentat al públic espectacles originals i reinterpretacions de clàssics de Goldoni a Nievo, de Buchner a Shakespeare, a Leopardi.

Per la seva activitat d’experimentació i innovació en el teatre de titelles, ha rebut nombrosos premis a Itàlia i a l’estranger, on moltes de les seves obres han estat traduïdes i representades: Premis Eolo (2012 i 2009), Puppets fest Gorizia (2003), Sirena d’oro (2002), Gran Premi del Festival Internacional de Bielorússia (2000), Silvano d’oro (1998), Marioneta d’oro (1997).

De la llarga col·laboració amb Gyula Molnàr neixen espectacles que revolucionen el teatre de titelles tradicional. El 2002, “Macbeth all’improvviso“ (I de sobte Macbeth), adaptació lliure per a teatre de titelles del Macbeth de William Shakespeare, va ser el guanyador del Premi Nacional de la Crítica del Teatre i del Premi Sirena d’Oro al Festival Internazionale dei Burattini e delle Figure Arrivano dal Mare!

El 2018 es va publicar un recull de textos seleccionats de la seva producció dramatúrgica, “Tragedie e commedie per tavoli e baracche”, editat per De Bastiani Editore.

Durada aproximada 1 h 30 min
Inscripcions https://bit.ly/2Y9lqmv
Plataforma Zoom Rebreu l’enllaç un dia abans de la xerrada, prèvia inscripció.