Dia Mundial del Teatre de Titelles 2022

Què és el Dia Mundial del Teatre de Titelles?

Iniciat per UNIMA l’any 2003, el Dia Mundial del Teatre de Titelles és una veritable eina de promoció de les arts titellaires i alhora un projecte per unir titellaires d’un mateix territori.
Aquest Dia Mundial pretén promoure les arts titellaires defensant, entre altres objectius: el manteniment i salvaguarda de les tradicions i, paral·lelament, la renovació de l’art dels titelles; l’ús del titella com a mitjà d’educació ètica i estètica.

El Dia Mundial del Teatre de Titelles se celebra ara a tot el món, especialment a través dels seus Centres i dels  membres que en formen part activa.
Aquesta Diada és una oportunitat per apropar de manera col·lectiva i tan àmplia com sigui possible la diversitat de les arts titellaires d’avui!

Un Missatge que ens connecta

Des del 2006, cada any es demana a una personalitat del sector artístic o cultural que escrigui el Missatge per al Dia Mundial del Teatre de Titelles. Es tracta de mostrar els valors que porta UNIMA i que hi han en aquest art mil·lenari, de transmetre un missatge de cohesió i de donar llum a aquest art.

El tema d’enguany és el mar. El Missatge del Dia Mundial dels Titelles 2022 ha estat escrit per Ranjana Pandey, titellaire, professora i humanista índia compromesa amb les arts titellaires i els i les col·legues del seu país. El seu missatge retrata la importància i el poder de l’oceà que abraça el nostre bell planeta blau, portant «rondallaires i les seves històries d’una costa a una altra, d’una illa a una altra, d’un continent a tants altres«.

Un cartell en comú

Cada any, des del 2018, es dona carta blanca a un artista del món perquè faci el cartell del Dia Mundial del Teatre de Titelles. El d’enguany l’ha dissenyat Adrian Kohler, artista visual sud-africà de renom mundial, dissenyador i cofundador i director artístic de Handspring Puppet Company. El seu cartell mostra la gegant «Petita Amal» caminant per l’horitzó.

El Dia Mundial del Teatre de Titelles a Catalunya

Enguany se celebra el diumenge 20 de març al Carrer Allada Vermell de Barcelona, amb aquest programa:
11:00 – Tallers de Titelles
12:30 – Espectacles de Teatre Lambe-Lambe
13:00 – Lectura del Missatge pel Dia Mundial del Teatre de Titelles 2022
13:15 – Espectacles de Titelles
13:45 – Vermut titellaire
14:30 – Fi de Festa

MOLT IMPORTANT! Totes les activitats són gratuïtes, però durant tot el matí hi haurà una paradeta de Titelles per la Pau, per vendre samarretes i llibres solidaris.

El 100% de la recaptació que es faci anirà al fons que la Comissió Humanitas de la UNIMA Internacional ha creat, per ajudar col·legues titellaires de la zona afectada per la maleïda guerra a Ucraïna.

També pots fer donacions aquí: https://www.unima.org/es/ayuda-de-emergencia-para-ucrania/

Us hi esperem i esperem la vostra col·laboració en la Diada.

PUBLICA UNA NOTÍCIA

Si estàs associat a UNIMA CATALUNYA, pots publicar una noticia o qualsevol esdeveniment.

Últimes notícies Unima