COVID 19 I LA CULTURA

20 mesures per protegir el sector cultural

Són temps difícils: confinament, malalts, anul·lació de fires i de bolos, estrenes esvaides…, fins hi tot des d’UNIMA se’ns ha escapat el Dia Mundial del Titella amb les novetats de la situació sobrevinguda! Però no dubte que celebrarem els titelles i molt més en superar la situació.

I davant d’aquestes dificultats, la Generalitat de Catalunya ha creat un paquet de 20 mesures per protegir el sector cultural davant les conseqüències del coronavirus, que entra en vigor avui (26 de març de 2020).

Tot i així, davant de la fragilitat del sector i del gran impacte que tindrà la situació actual sobre el món dels titelles, UNIMA s’ha sumat a  les altres associacions articuladores de les arts escèniques (la TTP, APCC, AADPC, APGCC, ACPDC, CIATRE i la PAC) per tal de treballar en una reivindicació de més i millors mesures per al sector. Estem fent feina i us mantindrem informats.

D’altra banda,l’ICEC està intentant recopliar el màxim de dades concretes i objectives sobre l’afectació al sector a través d’un formulari en línia, pel que la vostra aportació és imprescindible, si encara no ho heu fet a través d’alguna associació professional.